Παρουσίαση βιβλίου “Το χαμένο ημερολόγιο του Κίμωνα Ρ.” του Νίκου Κυριακίδη

6 Ιουνίου 2013 // Νέα

Βιβλιοπαρουσίαση του βραβευμένου μυθιστορήματος «Το χαμένο ημερολόγιο του Κίμωνα Ρ.», εκδόσεις Ρώμη, του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Νίκου Κυριακίδη:

την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ, στο χώρο πολιτισμού Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6 (πλησίον Πλατείας Εμπορίου), Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Το μυθιστόρημα έχει βραβευτεί το 2010 με το 1ο Βραβείο Μυθιστορήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Για τον συγγραφέα γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, πέρα από το ότι κείμενά του όπως, παιδικά διηγήματα και σενάρια μικρού μήκους έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και συλλογικά πρόζεκτ.

Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες από τη ζωή του Κίμωνα Ρ.» των Ανδρέα Παυλίδη, Λένας Σιώπη, Θεοδώρας Συμεώνογλου με φωτογραφίες εμπνευσμένες από το μυθιστόρημα. Το φωτογραφικό πρότζεκτ συντονίζει η υπεύθυνη της ομάδας φωτογράφος Βασιλική Ελευθερίου.

Σχετικά με το βιβλίο, διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

Τι σχέση μπορούν να έχουν ένας πρόσφατα απολυμένος των ψυχιατρικών φυλακών, μια ραδιοφωνική παραγωγός, μια συγγραφέας, ένας αστυνόμος, μια γιατρός που περνιέται για απεσταλμένη του Θεού και μια δολοφονημένη πόρνη; Μα, ό,τι σχέση μπορούν να έχουν ένα χαμένο ημερολόγιο, μια παλιά κασέτα, ένα χαμένο πέναλτι, ένα Πεζό 104 και ένα εγκεφαλογράφημα!
Ο Κίμωνας Ρ. μετά από χρόνια απολύεται από τις ψυχιατρικές φυλακές και επιχειρεί να βάλει τάξη σε μια σειρά από προσωπικές εκκρεμότητες. Ένα τροχαίο ατύχημα ανατρέπει τα πάντα. Όλα αποκαλύπτονται από την κόρη του -που αγνοούσε την ύπαρξη της- και από τον αστυνόμο Παπαθανασίου, που έχει έντονο στομαχόπονο.
Πέντε πρόσωπα και τέσσερις παράλληλες αφηγήσεις πλέκονται σε μια προσωπική ιστορία, με φόντο τις βραδινές γωνιές της σύγχρονης φανταστικής Θεσσαλονίκης. Το μαύρο χιούμορ ξορκίζει το ρομάντζο, η ίντριγκα εκμεταλλεύεται τις ανθρώπινες αδυναμίες, το πάθος αδιαφορεί για το θάνατο και αντιστρόφως.
«Το χαμένο ημερολόγιο του Κίμωνα Ρ.» έργο ερωτικό και πένθιμο.